Powered By Blogger

Tuesday, June 5, 2012

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ & ΖΕΛΕ





                                  ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ & ΖΕΛΕ
                           ΤΕΛΕΙΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ γλυκάκι!!!




Όλοι θα έχετε δοκιμάσει έστω μία φορά αυτό το δροσερό γλυκάκι ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ (παραλλαγή με μπισκότα πτι-μπερ). Είναι πολύ εύκολο, γρήγορο και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Τα υλικά μας
(η δόση είναι για ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ αρκετά μεγάλο):
φρυγανιές όσες χωράει το πυρέξ

140 gr ζάχαρη
1320ml γάλα
2 φάκελους ζελέ με γεύση κεράσι, φράουλα, κτλ
2 φακέλους Άνθος Αραβοσίτου, βανίλια, φραουλα, κτλ





Για το σιρόπι:
2 φλυτσάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτσάνια του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας 



Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:

Καλύπτουμε την βάση ενός αρκετά μεγάλου πυρέξ με τισ φρυγανιές και τις περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.












Ετοιμάζουμε την κρέμα Άνθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αν αγράφονται στην συσκευασία.









Την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε κομμένα φρούτα ή κομπόστα εάν θέλουμε και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα .










  Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τισ οδηγίες που έχει η συσκευασία.
  Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά.



 

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο. Με μία κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά. Εδώ χρειάζεται λιγάκι προσοχή. Το ζελέ πρέπει να προστεθεί αργά και όχι απότομα, αλλιώς θα διαπεράσει την κρέμα και το γλυκό μας από αισθητικής πλευράς θα χάλια.





Προσεκτικά τοποθετούμε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.



Καλή επιτυχία!


With love,

Zαμπία (The sister)

4 comments:

  1. simptwsi to ekana prin mia vdomada !!einai teleio gliko gia kalokairaki !!egw vazw kai froutakia sto zele!!try it!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ ναι και με φρουτα είναι τέλειο!

      Delete
  2. Αντί για φρυγανιές, μπισκότα Παπαδοπούλου, τα τετράγωνα ;)

    ReplyDelete