Γειά σας,
Σοκολάτα!!!!Αγαπημένη και εθιστική σοκολάτα!!!Λευκή, γάλακτος, μαύρη...την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Σήμερα θα σας δείξω την πιο εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με ολόκληρο καραμελωμένο αμύγδαλο και μαύρη σοκολάτα.
Υλικά (ενδεικτικές ποσότητες):
100γρ ανάλατα αμύγδαλα
80γρ ζάχαρη
200γρ κουβερτούρα
Hi!
Chocolate!!!A day without chocolate is a day without sunshine! White, milk, dark chocolate, everyone is a chocaholic.
Today I will show you an easy recipe for black chocolate with caramilized almonds.
Ingredients (indicative quantities)
100gr almonds
80gr sugar
200gr dark chocolate
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ανάλατα αμύγδαλα και την ζάχαρη(εγώ έβαλα λευκή & μαύρη ζάχαρη). Σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο, υπέροχο χρώμα.
In a frying pan, add the almonds and the sugar (I used white and brown sugar). At medium heat, stir until the sugar melts and turns gold.
Αφού η ζάχαρή μας έχει μετατραπεί σε καραμέλα, τα απλώνουμε σε μια αντικολλητική λαδόκολλα και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς και να σκληρύνουν.
Once the sugar has caramelized, apply it onto parchment paper and wait for it to cool down and solidify.
Στην συνέχεια σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε βάλει σε μπεν μαρί (σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και από πάνω της βάζουμε το μεταλικό μπολ), λιώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
Then, in a metal bowl which should be placed in a bain-marie (with boiling water), melt the dark chocolate with a taplespoon of butter.
Once the chocolate melts, add the caramelized almonds (which is easy to break into small pieces once it has cooled down). With a spoon, place small pieces of the mixture on a baking pan with parchment paper.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά...!!!!
Και στην συνέχεια τα κερνάμε....
Allow the chocolate to cool...and they're ready to eat!
Παραλλαγές υπάρχουν άπειρες. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούν να αντικατασταθούν με ότι φαντάζεστε...αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, κορν φλεικς, κ.α
Δοκιμάστε τα!!!
There are multiple ways for baking these. Instead of caramelized almonds, you can use dried fruit, biscuits, corn flakes, etc.
Try them out!!!
Kisses
Zampia
ωραία ιδέα για εμάς τους chocolate lovers!
ReplyDeleteΩραία και εύκολη Vicky μου!!!Σου μιλάει μία chocolate freak!!!!
DeleteΦιλάκια!!!
Πωωω ρε συ!Λατρεύω σοκολάτα,λατρεύω καραμελωμένους καρπούς..!
ReplyDeleteΜε τρέλανες πρωί-πρωί!:D
Χαχαχαχα!!!!Είναι φοβερά...ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσεις!!!!Εμείς,μόλις τα έφτιαξα, τα εξαφανίσαμε!!!!
DeleteΦιλιά!
Πω πω μας άνοιξες την όρεξη! χιχιχι Ωραία φαίνεται η συνταγή, θα τη δοκιμάσω!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ειρήνη by http://dreamofbeauty22.blogspot.gr/
Είναι...σοκοκόλαση!!!δοκίμασέ τα!!!
DeleteΕίμαι ο καινούργιος σου follower!!! :-)
Φιλιά!
Τι μας κάνεις βραδυάτικα?!!
ReplyDeletexo
Eleonor
Κοιτα...εχεις δίκιο!!!ειναι πειρασμός!!!αλλα για να απολογηθω,θα σου πω μόνο ότι,τα αμύγδαλα είναι αναλατα και η σοκολάτα είναι μαύρη.το εσωσα;;;;
DeleteΦιλια :-)
σοκολαση...χαχαχα τι μας κανεις..:))
ReplyDeleteΚάνω ότι μπορώ να σας γλυκάνω!!!!χαχαχα!!!
DeleteΦιλάκια!!!
πωπω τι υπεροχη συνταγη!!Οταν την κανω ολα μονη μου θα τα φαω ;)
ReplyDeleteTheodota μου, εμείς στο σπίτι μαλώναμε...
Delete-Πάλι σοκολατάκι έφαγες?
-Εγώ??ή εσύ που τα έχεις φάει όλα?
-Εγώ τα έχω φάει όλα?Εσύ τα έχεις φάει όλα...
χαχαχαχα κάπως έτσι είμασταν....πολύ γέλιο!!!
Φιλάκια!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΑπλά τέλειααα:)))Τα έφτιαξα και εξαφανίστηκαν την ίδια μέρα...Φοβερή συνταγή και πανεύκολη!!!!Ευχαριστώ για την ιδέα!!!Περιμένω την επόμενη
ReplyDeleteΝα είσαι καλά Μικαέλα μου!!!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν... :-)
DeleteΦιλάκια!!
Υ.Γ. Ωχ...τώρα πρέπει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου, με καινούργια συνταγή...ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ...