Sunday, October 28, 2012

Υπέροχα σοκολατάκια/Yummy chocolate bites!!!!



Γειά σας,

Σοκολάτα!!!!Αγαπημένη και εθιστική σοκολάτα!!!Λευκή, γάλακτος, μαύρη...την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Σήμερα θα σας δείξω την πιο εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με ολόκληρο καραμελωμένο αμύγδαλο και μαύρη σοκολάτα.

Υλικά (ενδεικτικές ποσότητες):
100γρ ανάλατα αμύγδαλα
80γρ ζάχαρη
200γρ κουβερτούρα
Hi!
Chocolate!!!A day without chocolate is a day without sunshine! White, milk, dark chocolate, everyone is a chocaholic.
Today I will show you an easy recipe for black chocolate with caramilized almonds.


Ingredients (indicative quantities)





100gr almonds
80gr sugar
200gr dark chocolate

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ανάλατα αμύγδαλα και την ζάχαρη(εγώ έβαλα λευκή & μαύρη ζάχαρη). Σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο, υπέροχο χρώμα.

In a frying pan, add the almonds and the sugar (I used white and brown sugar). At medium heat, stir until the sugar melts and turns gold.


Αφού η ζάχαρή μας έχει μετατραπεί σε καραμέλα, τα απλώνουμε σε μια αντικολλητική λαδόκολλα και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς και να σκληρύνουν.

Once the sugar has caramelized, apply it onto parchment paper and wait for it to cool down and solidify.

Στην συνέχεια σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο έχουμε βάλει σε μπεν μαρί (σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και από πάνω της βάζουμε το μεταλικό μπολ), λιώνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο

Then, in a metal bowl which should be placed in a bain-marie (with boiling water), melt the dark chocolate with a taplespoon of butter.


Μόλις η σοκολάτα μας λιώσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από τα καραμελωμένα αμύγδαλα (όταν κρυώσει η καραμέλα είναι πολύ εύκολο να την σπάσεις σε κομμάτια) και με ένα κουτάλι βγάζουμε κομμάτι-κομμάτι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα.

Once the chocolate melts, add the caramelized almonds (which is easy to break into small pieces once it has cooled down). With a spoon, place small pieces of the mixture on a baking pan with parchment paper.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά...!!!!
Και στην συνέχεια τα κερνάμε....

Allow the chocolate to cool...and they're ready to eat!


Παραλλαγές υπάρχουν άπειρες. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούν να αντικατασταθούν με ότι φαντάζεστε...αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, κορν φλεικς, κ.α

Δοκιμάστε τα!!!

There are multiple ways for baking these. Instead of caramelized almonds, you can use dried fruit, biscuits, corn flakes, etc.

Try them out!!!

Kisses
Zampia

15 comments:

  1. ωραία ιδέα για εμάς τους chocolate lovers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωραία και εύκολη Vicky μου!!!Σου μιλάει μία chocolate freak!!!!

      Φιλάκια!!!

      Delete
  2. Πωωω ρε συ!Λατρεύω σοκολάτα,λατρεύω καραμελωμένους καρπούς..!
    Με τρέλανες πρωί-πρωί!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα!!!!Είναι φοβερά...ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσεις!!!!Εμείς,μόλις τα έφτιαξα, τα εξαφανίσαμε!!!!

      Φιλιά!

      Delete
  3. Πω πω μας άνοιξες την όρεξη! χιχιχι Ωραία φαίνεται η συνταγή, θα τη δοκιμάσω!
    Φιλιά!
    Ειρήνη by http://dreamofbeauty22.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι...σοκοκόλαση!!!δοκίμασέ τα!!!

      Είμαι ο καινούργιος σου follower!!! :-)

      Φιλιά!

      Delete
  4. Τι μας κάνεις βραδυάτικα?!!
    xo
    Eleonor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοιτα...εχεις δίκιο!!!ειναι πειρασμός!!!αλλα για να απολογηθω,θα σου πω μόνο ότι,τα αμύγδαλα είναι αναλατα και η σοκολάτα είναι μαύρη.το εσωσα;;;;

      Φιλια :-)

      Delete
  5. σοκολαση...χαχαχα τι μας κανεις..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάνω ότι μπορώ να σας γλυκάνω!!!!χαχαχα!!!

      Φιλάκια!!!

      Delete
  6. πωπω τι υπεροχη συνταγη!!Οταν την κανω ολα μονη μου θα τα φαω ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Theodota μου, εμείς στο σπίτι μαλώναμε...
      -Πάλι σοκολατάκι έφαγες?
      -Εγώ??ή εσύ που τα έχεις φάει όλα?
      -Εγώ τα έχω φάει όλα?Εσύ τα έχεις φάει όλα...

      χαχαχαχα κάπως έτσι είμασταν....πολύ γέλιο!!!

      Φιλάκια!

      Delete
  7. Απλά τέλειααα:)))Τα έφτιαξα και εξαφανίστηκαν την ίδια μέρα...Φοβερή συνταγή και πανεύκολη!!!!Ευχαριστώ για την ιδέα!!!Περιμένω την επόμενη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Μικαέλα μου!!!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν... :-)

      Φιλάκια!!

      Υ.Γ. Ωχ...τώρα πρέπει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου, με καινούργια συνταγή...ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ...

      Delete