Powered By Blogger

Sunday, March 16, 2014

Κέικ με καρύδα/ Coconut cake

Γεια σας,

Μου φαίνεται πως μπήκε επιτέλους η Άνοιξη!!!!Είδα και εγώ καλό καιρό και είπα να κάνω γενική στο σπίτι...Ουφ κουράστηκα!
Ε μιας που σήμερα είπα να κάνω την νοικοκυρά, λέω δεν φτιάχνω και ένα κέικ... Έτσι και έγινε... έφτιαξα το αγαπημένο μου κέικ με καρύδα. Είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο.

Ιδού και η συνταγή...

1 πακέτο lurpak
1/2 πακέτο flora soft
5 αυγά
3 βανίλιες
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι του νερού ινδική  καρύδα
1 αλεύρι farin up
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ

Κλασικά όπως σε όλα τα κέικ χτυπάμε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι μας. Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και την ινδική καρύδα και τα ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Αφού ενωθούν όλα μας τα υλικά τα αδειάζουμε σε μία στρόγγυλη φόρμα για κέικ.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και το κέικ μας είναι έτοιμο.

Προαιρετικά εάν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε και ένα σιροπάκι με
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη, 3/4 του ποτηριού νερού και το χυμό από μισό λεμόνι
και μόλις βγει το κέικ σας από τον φούρνο, να το περιχύσετε με το σιρόπι.
Προσοχή! το σιρόπι θα πρέπει να έχει κρυώσει.



Φανταστικό! Δοκιμάστε το!
Αχ! Πάω να φτιάξω ένα καφεδάκι και να φάω λίγο ακόμα από το κεκάκι μου!

Φιλάκια πολλά
Zampia




ENGLISH TRANSLATION

Hello, 

Spring is here and I was in a mood for deep cleaning my house!!!Which by the way,  was exhausting !!!As a good housewife, I thought "why not make a cake as well"? Hence, I made my favorite coconut cake, which is super easy and I wanted to share the recipe with you.

Here's what you'll need...

1 Lurpak butter
1/2 packet flora soft
5 eggs
3 vanillas/ or 1 tsp vanilla extract 
1 yogurt
1 glass of coconut
1 farin up or 500gr self rising flour
11/2  glass sugar
1 shot of cognac


Using a mixer, blend the butter and the sugar until they become "puffy". Moving on, add the eggs one by one, followed by cognac, vanilla and flour. At the end, add the yogurt and the coconut. Blend really well with a spatula.




When the mixture is ready, place it in a cake pan and bake it at 180 Celcius ( 356 Fahrenheit) for 45'. And the cake is ready!!!


Optional:  You can also make a syrup and pour it over the cake. Take 1 glass of sugar, 3/4 of a glass water and half of a lemon juice and let them boil for 10-15'.
Be aware: The cake has to be warm and the syrup has to be cooled down to a room temperature. 




It's delicious!!!Try it!!!
I'm going to make some coffee and enjoy my favorite cake :)

Kisses,
Zampia


9 comments:

  1. Το αλεύρι πότε το βάζουμε βρε κοριτσάκι?? Ξεχασες να το αναφέρεις στην εκτέλεση!!χεχε!!! Αναμένω γιατι λέω να το φτιάξω και εγώ με τη δική σου συνταγή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωχ!!!!χαχαχαχαχ σωστό!!!Μετά τα αυγά το κονιάκ και τις βανίλιες ρίχνουμε το αλεύρι...Θα το συμπληρώσω τώρα, σε ευχαριστώ πολύ!!!

      Delete
  2. Ωραίο κέικ φαίνεται λέω να το δοκιμάσω !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασέ το!!! και περιμένω εντυπώσεις!!!!

      Delete
  3. Φαίνεται υπέροχο!
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά!
      Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείς!

      Delete
  4. Ααααα τέλειο!!!Φτιάχνω κι εγώ κέικ καρύδας...
    αλλα με διαφορετικό τρόπο!
    Θα δοκιμάσω και το δικό σου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασε και αυτόν τον τρόπο λοιπόν και όποιος σου αρέσει καλύτερα, τον κρατάς :-) Φιλιά!

      Delete
  5. Φαίνεται πολύ νόστιμο δεν έχω δοκιμάσει κέικ καρύδας θα το φτιάξω σίγουρα!

    mairaslife

    ReplyDelete